Futballtangó

Megújult az argentin válogatott kerete

2022. szeptember 05. - _Adamo_

argent.jpg

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni kijelölte az előzetes keretét a szeptemberi felkészülési mérkőzésekre.

Az argentin válogatott névsorában alapvető változások nem történtek, a keretet továbbra is az eddig megszokott nevek, a 2021-es Copa América hősei alkotják, de minőségi játékosokkal lettek kiegészítve. 

A több mint három éve veretlen Albiceleste keretéből Juan Foyth és Marcos Senesi maradt ki a legutóbbi névsorban fellelhetők közül, viszont végre bekerült az immár Európában is nagyszerűen muzsikáló Enzo Fernández, valamint ugyancsak először próbálhatja ki magát a felnőttek közt a tavaly év végén az MLS-be igazoló Thiago Almada.

Kíváncsian várjuk, hogy miként fog még szűkülni ez a keret, vagy a hónap második felében esedékes összetartáson mindannyian részt vehetnek-e. Egyúttal az is egyre inkább biztosra vehető, hogy a világbajnokság utazó végleges, 25 fős keret az alábbi nevek közül fog meghatározásra kerülni.

Az argentin válogatott aktuális kerete:


Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Juan Musso (Atalanta), Geronimó Rulli (Villarreal)
Hátvédek: Nahuel Molina (Atlético Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Facundo Medina (RC Lens), Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Otamendi (Benfica), Germán Pezzella (Real Betis), Nehuén Pérez (Udinese), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Lisandro Martínez (Manchester United), Marcos Acuña (Sevilla)
Középpályások: Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Enzo Fernández (Benfica), Leandro Paredes (Paris Saint-Germain), Giovani Lo Celso (Villarreal), Ángel Di María (Juventus), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro „Papu” Gómez (Sevilla), Guido Rodríguez (Real Betis), Alexis Mac Allister (Brighton)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Thiago Almada (Atlanta United), Lautaro Martínez (Inter), Joaquín Correa (Inter), Ángel Correa (Atlético Madrid), Paulo Dybala (AS Roma), Julián Álvarez (Manchester United), Nicolás González (Fiorentina)

A tervek szerint a szeptember végi edzőmérkőzések során az argentin válogatott az Egyesült Államokban fog két meccset játszani Honduras és Jamaica ellen.

Az idei világbajnokságon az argentin válogatott a C csoportba került MexikóLengyelország és Szaúd-Arábia társaságában. 

A közelmúltban döntöttek úgy, hogy az eredeti tervekkel ellentétben, mégis lesz egy klasszikus nyitómeccs a világbajnokságon, így a házigazda Katar és a dél-amerikai kvalifikációs sorozatból kijutó Ecuador egy nappal a többi meccs előtt, november 20-án mérkőzik meg egymással. Ennyivel is felgyorsult a visszaszámlálás.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 20. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

argsep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3917924095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása