Futballtangó

Egy nyár alatt kétszer válthat csapatot: Enzo Fernándezt PL-gigász vinné

2022. augusztus 30. - _Adamo_

enzo-fernandez-benfica-goal.jpg

Szigetországi sajtóinformációk szerint az átigazolási időszak hajrájában még erősítéseket tervező Liverpool kiszemeltjei között szerepel a nyáron a Benficához szerződő argentin tehetség, Enzo Fernández neve.

A 21 éves argentin középpályás, Enzo Fernández még csak idén nyáron szerződött Európába, miután a River Plate július elején kiesett a Libertadores-kupából. A "milliomosok" előzetesen abban állapodtak meg a patinás portugál klubbal, hogy a 18 millió euróért klubot váltó kiválóság jövő januárban csatlakozik a "sasokhoz", ám nevelőcsapata korai nemzetközi kupabúcsúja után idő előtt áttette székhelyét a lisszaboniakhoz.

A River saját nevelésű labdarúgója hatalmas munkabírásával és sokoldalú játékával fiatal kora ellenére állandó helyet követelt magának Marco Gallardo bajnokcsapatában. Fernández 2020-ban kölcsönben a Copa Sudamericana-győztes Defensa y Justicia együttesében szerepelt, majd tavalyi visszatérése óta kirobbanthatatlan a River kezdőjéből. A bajnoki címmel záruló, Liga Profesional 2021-es kiírásában 20 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt két találat és három előkészítést szorgoskodott össze. A tehetséges játékos az idei első kiírásban csapata 15 mérkőzéséből 12 alkalommal kezdőként lépett pályára, mindegyik mérkőzésen szerepelt, közben pedig hét találattal és öt előkészítéssel vétette észre magát. A Libertadores-kupában ugyancsak mind az öt meccsen szerepet kapott, két gólt szerzett, és fiatal kora ellenére abszolút csapata húzóemberének számít. Az idei második hazai idényben pedig szintén szerzett gólt.

Minden sorozatot figyelembe véve a “milliomosok” első csapatában 53 pályára lépés alatt 12 találat és tíz előkészítés fűződött a nevéhez.


Ezt követően a megszokott formáját azonnal átmentette az óceánon túlon és középpályás létére a Benfica első három tétmeccse mindegyikén betalált - két BL-selejtezőn és egy portugál bajnokin. A "sasok" mind a hét idei tétmeccsén kezdő volt és legfeljebb a hajrában cserélték őt le. Villámgyorsan beilleszkedett és nélkülözhetetlen tagja lett csapatának, azonban az nagy kérdés, hogy egy nyár alatt két ekkora ugrás valóban működőképes lenne. Tehetségét és rátermettségét ismerve aligha kell őt bármitől is féltenünk. Abban már eddig is biztosak lehettünk, hogy ha ebben a formában játszik a Benficában, akkor januárban elkerülhetetlen lesz egy újabb szintlépés - de hogy már a nyáron?!

Fernández lisszaboni szerződése 120 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz, melynél olcsóbban a "sasok" egész biztosan nem akarnak lemondani új igazolásukról. Értékesítése esetén az eladási árának 25 százaléka nevelőcsapatát illetné, vagyis amennyiben a Pool valóban megfizetné a fenti összeget, akkor a River markát újabb 30 millió euró ütné.

Mindettől függetlenül az argentin sajtó egyre inkább biztosra veszi, hogy Fernández ott lesz a világbajnokságra készülő argentin válogatott soron következő összetartásának keretében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9017919329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása