Futballtangó

Kevesebb mint száz nap az idei foci-vb-ig

2022. augusztus 26. - _Adamo_

fifa-world-cup-2022-1-1024x683.jpg

Lassan megkezdődhet a tényleges visszaszámlás az idei labdarúgó-világbajnokságig, melyre rendhagyó módon ezúttal nem nyáron, hanem november-december magasságában kerülhet sor Katarban.

A rendező ország éghajlati adottságaiból kifolyólag döntöttek úgy, hogy a 2022-es világbajnokság ottani számítás szerint télen fogják megrendezni, amikor a leghidegebb van a Közel-Keleten. Természetesen fázni akkor sem fognak a játékosok, mert bizonyára 30 fok felett lesz a hőmérséklet, de a megszokott júniusi-júliusi időben pontban mindez 40+ fok lett volna a torna helyszínén. Így aztán az idei európai szezonok kellős közepén lesz egy-másfél hónap leállás a világbajnokság miatt, míg a dél-amerikai országos pontvadászatokat a vb előttig be fogják fejezni.

A 33 mérkőzés óta veretlen argentin válogatott természetesen az idei világbajnokság legfőbb esélyesei közé tartozik, de számtalan nagy ellenfél mondhatja el magáról ugyanezt. Az Albiceleste korábban 1978-ban és 1986-ban lett világbajnok. Talán jobb nem is foglalkozni másokkal és az esetleges esélyességgel, egyszerűen csak meccsről meccsre koncentrálni és haladni tovább - ahogyan azt tettük a tavaly nyári Copa América-győzelem idején.

A bő egy évvel ezelőtti sikerrel lekerültek a mázsás súlyok a vállakról, az argentin felnőtt válogatott 28 év szünet után nyert újra világversenyt. Lionel Scaloni szövetségi kapitány csapategységet szorgalmazó szemlélete végérvényesen bebizonyította, hogy jó úton halad. Főleg, hogy a válogatott azóta a vb-selejtezősorozatot is veretlenül vívta meg és tükörsimán verte 3-0-ra a tavalyi Európa-bajnok Olaszországot a Finalissima keretein belül.

A jól bevált szereplők mellett mindenképpen lehet arra számítani, hogy Giovanni Simeone (Napoli) és Enzo Fernández (Benfica) is bevetésre kerülhet a soron következő felkészülési mérkőzéseken.

A tervek szerint a szeptember végi edzőmérkőzések során az argentin válogatott az Egyesült Államokban fog két meccset játszani Honduras és Jamaica ellen.

Az argentin válogatott legutóbbi kerete:


Kapusok:
 
Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Juan Musso (Atalanta), Geronimó Rulli (Villarreal)
Hátvédek: Nahuel Molina (Atlético Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Otamendi (Benfica), Germán Pezzella (Real Betis), Juan Foyth (Villarreal), Nehuén Pérez (Udinese), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Lisandro Martínez (Manchester United), Marcos Acuña (Sevilla), Marcos Senesi (Bournemouth)
Középpályások: Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Leandro Paredes (Paris Saint-Germain), Giovani Lo Celso (Villarreal), Ángel Di María (Juventus), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro „Papu” Gómez (Sevilla), Guido Rodríguez (Real Betis), Alexis Mac Allister (Brighton)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Lautaro Martínez (Inter), Joaquín Correa (Inter), Ángel Correa (Atlético Madrid), Paulo Dybala (AS Roma), Julián Álvarez (Manchester United), Nicolás González (Fiorentina)

argcopa3.jpg

Az idei világbajnokságon az argentin válogatott a C csoportba került MexikóLengyelország és Szaúd-Arábia társaságában. 

A közelmúltban döntöttek úgy, hogy az eredeti tervekkel ellentétben, mégis lesz egy klasszikus nyitómeccs a világbajnokságon, így a házigazda Katar és a dél-amerikai kvalifikációs sorozatból kijutó Ecuador egy nappal a többi meccs előtt, november 20-án mérkőzik meg egymással. Ennyivel is felgyorsult a visszaszámlálás.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 20. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

A 2022-es világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia
B csoport: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Wales
C csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország
D csoport: Franciaország, Ausztrália/Peru, Dánia, Tunézia
E csoport: Spanyolország, Costa Rica/Új-Zéland, Németország, Japán
F csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország
G csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun
H csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Dél-Korea

"Bárhogyan is alakult volna a csoportunk, elfogadtuk volna. Kemény ellenfeleket kaptunk, tiszteljük valamennyiüket, de hiszünk a jó teljesítményünkben. Mexikó egy igazi rivális, akiket jól ismerünk, nehéz ellenfél. Lengyelország Svédországot győzte le és kiváló játékosokból áll, Szaúd-Arábia pedig nagyon jó helyezést ért el a selejtezőben. A legfontosabb, hogy magunkra koncentráljunk, hozzuk ki a maximumot, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Ha Peru kijut a tornára, akkor négyből három csapat ugyanaz lenne abban a csoportban, amelyből a nyolcaddöntős ellenfelet kaphatjuk, amely négy éve volt" - nyilatkozta Lionel Scaloni a sorsolást követően.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6617916939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása