Futballtangó

Guardiola esélyesnek tartja az argentin válogatottat

2022. április 13. - _Adamo_

guardiolascaloni.jpg

A hosszú veretlenségi sorozatban lévő argentin válogatott erejéről a napjaink legjobb edzői közé tartozó Pep Guardiola osztotta meg véleményét.

A Telemundo Sportsnak adott interjújában a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola egyéb témák mellett az argentin válogatottról is szót ejtett. A katalán szakember szavai a kötelező udvariaskodás mellett őszinteségről árulkodnak, tekintve, hogy Julián Álvarezt az ő kérésére igazolták le a River Plate csapatától.

"Lionel Scaloni és Pablo Aimar nagyszerű munkát végez a csapat élén. Az egészet egy nagy hazugságnak tartom, amikor arról beszélnek egyesek, hogy mennyire fontos a tapasztalat. Úgy vélem, hogy ami tegnap hasznos volt, az ma már nem az, a fiatalabbaknak is ugyanúgy van esélyük a rutinosabbakkal szemben. Elég csak a 2005-ös BL-döntőre gondolni, amikor a tapasztalt AC Milan 3-0-ra vezetett a fiatalosabb Liverpool ellen, és mindannyian tudjuk, hogy mi lett a vége..."

- jegyezte meg Guardiola, majd rátért az argentin válogatott elemzésére. 

"A Copa América megnyerése kétségtelenül erőt adott a csapatnak, hiszen most már megvan bennük az az érzés, hogy képesek voltak egy nagy sikerre, és még éhesebbek lettek. Biztos vagyok benne, hogy ez segíteni fog a világbajnokságon. Megmondom őszintén, keveset láttam őket játszani, de tisztában vagyok vele, hogy milyen játékra képesek és azzal is, hogy nagyon régóta nem kaptak ki, ami nem lehet véletlen. Lionel Messi egyedülálló képességekkel rendelkezik, nagy hasznára van a válogatottnak, hiszen bármikor képes a semmiből helyzetet jelenteni. Ezzel együtt nem csak róla szól ez a csapat, hiszen kiváló csapattársak vannak körülötte, mint Ángel Di María, Lautaro Martínez vagy Julián Álvarez, akik képesek levenni róla a terhet."

Emlékezhetünk rá, hogy Lionel Scaloni irányításával az Albiceleste összességében már 31 mérkőzés óta veretlen, ezzel beállították a mindenkori argentin rekordot, melyet Alfio Basile nemzeti csapata tart az 1991 és 1993 közti 31 meccses sorozattal. Nagyszerű sorozata és meggyőző játéka révén Argentína óhatatlanul az idei világbajnokság esélyei közé tartozik.

A katari világbajnokság sorsolásán eldőlt, hogy 1978 és 1986 vb-győztese a C csoportba került MexikóLengyelország és Szaúd-Arábia társaságában.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 21. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6917806005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása