Futballtangó

A Libertadores-kupa selejtezői, résztvevői

2022. február 23. - _Adamo_

boselli1.jpg

Február elejétől már javában zajlanak a Libertadores-kupa 2022-es kiírásának selejtezői, szerdáról csütörtökre virradóra pedig a kvalifikációban egyedüli argentinként érdekelt csapat, az Estudiantes La Plata is megméretteti magát.

A dél-amerikai kontinens első számú nemzetközi tornájában, a Libertadores-kupa selejtezőjének második körében az Estudiantes La Plata ellenfele a chilei Audax Italiano gárdája lesz. Az első mérkőzésre ma éjjel Rancaguában kerül sor, míg a visszavágót a jövő héten rendezik majd az Estadio Jorge Luis Hirschiben. A Ricardo Zielinski által irányított együttest erősíti a veterán Mariano Andújar vagy Mauro Boselli.

A kvalifikáció első körének mérkőzéseire az elmúlt két hétben bonyolították le: az ecuadori Barcelona SC két döntetlen után tizenegyesekkel búcsúztatta az uruguayi Montevideo City Tarque együttesét, míg a bolíviai Bolívar és a paraguayi Olimpia Asunción egyaránt kettős győzelemmel bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A mostani második körben összesen nyolc párharcot rendeznek, melynek győztesei jogot nyernek arra, hogy megküzdjenek egymással a selejtező utolsó, harmadik fordulójában a főtábláért, és a négy végső győztes csatlakozik a legjobb 32 mezőnyéhez. Eközben a négy vesztes a második számú kontinentális tornán, a Copa Sudamericanában vehet részt. A Pincha továbbjutás esetén a chilei Everton vagy a venezuelai Monagas csapatával találkozhat a következő fordulóban (az első mérkőzést előbbi nyerte 3-0-ra). Ami a további párosításokat illeti: Millonarios-Fluminense, Olimpia Asunción-Atlético Nacional, Bolívar-Universidad Católica, Plaza Colonia-The Strongest, América Mineiro-Guaraní, Barcelona-Universitario.

A kvalifikációról döntő, harmadik forduló mérkőzéseit március 8-10. és március 15-17. között rendezik, a főtábla sorsolását március 23-án tartják.

Az argentin csapatok közül a Colón, a River Plate, a Boca Juniors, a Vélez Sarsfield és a Talleres Córdoba automatikusan kvalifikálta magát a Libertadores-kupa 2022-es kiírásába. Eközben a brazilok hét csapattal biztosan képviseltetik magukat (Palmeiras, Athletico Paranaense, Atlético Mineiro, Flamengo, Fortaleza, Corinthians, Bragantino), további kettő pedig a selejtezőben érdekelt. Továbbá Bolíviából az Independiente Petrolero és az Always Ready, Chiléből az Universidad Católica és a Colo-Colo, Kolumbiából a Deportes Tolima és a Deportivo Cali, Ecuadorból az Independiente del Valle és az Emelec, Paraguayból a Cerro Porteño és a Libertad, Peruból az Alianza Lima és a Sporting Cristal, Uruguayból a Peñarol és a Nacional, Venezuelából a Deportivo Táchira és a Caracas lesz ott biztosan a főtáblán.

libertadores22.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9017750524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása