Futballtangó

Mascherano lett az argentin U20-as válogatott trénere

2021. december 10. - _Adamo_

javier-mascherano-claudio-tapia-afa_862x485.jpg

Az argentin labdarúgó-szövetség a csütörtöki napon erősítette meg, hogy 2022-től Javier Mascherano lesz az U20-as korosztályos válogatott újdonsült szövetségi edzője.

A Barcelona és az argentin válogatott egykori ikonikus játékosát a közelmúltban a Racing Club csapatával hozták hírbe, azonban akkor nem került kinevezésre, most viszont megkezdheti edzői karrierjét. Mascherano a korosztályos válogatott élén Fernando Batistától veszi át a stafétát, aki a jövőben José Pékerman munkáját fogja segíteni és a venezuelai U23-as válogatott edzője lesz.

A 147-szeres válogatott játékos annak idején a River Plate csapatában kezdte pályafutását, majd a brazil Corinthians színeiben eltöltött esztendőt követően 2006-ban a West Ham Unitedhez igazolt először Európába. Egy szezon után elvitte őt a Liverpool, ahol három évet töltött, majd pályafutása legemlékezetesebb évei következtek a Barcelonában. A katalán óriásnál 2010 és 2018 között két-két BL-t és Európai Szuperkupát, valamint öt-öt bajnoki címet és Király-kupát nyert. Ezt követően Kínában szerepelt, majd 2019-ben igazolt vissza hazájába, ahol az Estudiantes La Plata csapatában tűnt fel.

Mascherano a válogatottal két olimpiai bajnoki címet nyert (2004, 2008), profi szinten azonban kizárólag elvesztett döntőkig jutott: a 2014-es világbajnoki ezüstérem mellett a Copa Américában négyszer is csak a második hely jutott nekik.

A jelenleg 37 éves egykori védekező középpályás és középhátvéd aktív játéktól való visszavonulását tavaly novemberben jelentette be, onnantól kezdve tréneri pályája megkezdésére fókuszált.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9616779608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása