Futballtangó

Kiélezett versengés az argentin bajnokság harmadánál

2024. augusztus 14. - _Adamo_

riverhuracan.JPG

A Copa América alatti szünet után tovább folytatódtak a küzdelmek a Liga Profesional 2024-es kiírásában, melyből már tíz fordulót megrendeztek.

Az argentin bajnokság idei második, Liga Profesional elnevezésű sorozatában az élvonalbeli mezőny 28 csapata minden ellenfelével egy mérkőzést játszik, és a 27 forduló végeztével hirdetnek végeredményt.

Tíz forduló után a rendkívül szoros versenyt az egyedüliként veretlen Huracán vezeti, de mögötte hat csapat három ponton belül helyezkedik el, és például még a 14. helyezettnek is csak öt pont a lemaradása hozzá képest. Gyakorlatilag egy-egy jó vagy rossz sorozattal pár forduló alatt a tabella egyik végéből a másikba lehet kerülni. Egyelőre a szebb napokat is látott Globo teljesít a legjobban, melyet bár Ignacio Pussetto a közelmúltban elhagyott, öt-öt győzelemmel és döntetlennel állnak az élen.

A második-harmadik helyen a Kily González vezette Unión Santa Fé és az utolsó négy meccsét kivétel nélkül megnyerő Atlético Tucumán helyezkedik el 19-19 ponttal, vagyis egyetlen egységgel az éllovas mögött. Őket követi a mérsékeltebb szezonjai után magára találó Vélez Sarsfield és a meglepetésre a legjobbak közt számontarott Instituto 18-18 ponttal, míg a Racing Club és a Talleres Córdoba úgy áll 17-17 egységgel, hogy az elmúlt fordulókban mindketten botladoztak, a La T a folytatás óta csak egy meccset nyert meg négy döntetlen mellett.

A nyolcadik helyen a Belgrano tanyázik, a kilencediken pedig az újra Marcelo Gallardo által irányított River Plate helyezkedik el öt ponttal lemaradva az éllovastól. A "milliomosok" az elmúlt hetekben gödörbe kerültek, az utóbbi hat bajnokijukból csak egyet, Martín Demichelis búcsúmeccsét tudták megnyerni, így mindenképpen el kell indulniuk felfelé.

Hozzájuk hasonlóan 15 pontos még az idei első kiírást és a tavalyi Copa Argentinát megnyerő Estudiantes La Plata, a hullámzóan teljesítő Rosário Central, a nehézkes rajt után magához térő Lanús, valamint a két várakozáson felül teljesítő újonc, az Independiente Rivadavia és a Deportivo Riestra együttese.

A Boca Juniors 3-5-2-es mérlegével a 15. lépcsőfokon tanyázik, miután Diego Martínez együttese az utolsó öt meccséből csupán egyszer diadalmaskodott négy pontosztozkodás mellett, így igencsak sebezhető formát mutat.

A középmezőnyben helyezkedik el a Gimnasia La Plata és az Argentinos Juniors, valamint a gyenge rajt után javuló tendenciát mutató Godoy Cruz együttese. A huszadik helyet foglalja el a szebb napokat is látott Independiente, velük azonos pontszámmal bír a Newell's Old Boys, azonban még ennél is rosszabbul áll a kilenc mérkőzésen mindössze hét pontot begyűjtő San Lorenzo, vagy éppen a mezőny egyedüli nyeretlen csapata, a Defensa y Justicia gárdája. A sort a Central Córdoba zárja, amely az első győzelmét a tizedik fordulóban aratta és mindössze négy pontot szerzett ezidáig.

A Liga Profesional aktuális állása a 10. forduló után:

 

afa101.jpgafa102.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4418465727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása