Futballtangó

Hat argentin csapatból négy vezeti a csoportját a Copa Sudamericanában

2024. április 27. - _Adamo_

argentinos-juniorscopa.jpg

Féltávnál járnak a küzdelmek a második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Copa Sudameircana 2024-es kiírásában.

Copa Sudamericana három fordulója után a résztvevő hat argentin csapat közül négyen vezetik a csoportjukat, ketten viszont csak négy-négy pontot szereztek a csoportkör első felében.

A Racing Club százszázalékos teljesítménnyel abszolválta az első három meccsét, ezzel a három hibátlan csapat egyike a brazil Athletico Paranaense és Fortaleza mellett. Az Academia a paraguayi Sportivo Luquenót és a chilei Coquimbo Unidót idegenben, a Red Bull Bragantinót hazai környezetben múlta felül, így jó úton halad a csoportelsőség felé, amely alighanem majd a brazil csapat elleni idegenbeli meccsen dőlhet el.

A Lanús az első mérkőzés döntetlenje után két sikerrel javított, így hét pontjával ugyancsak csoportja élén áll a brazil Cuiabá, a perui Deportivo Garcilaso és a venezuelai Metropolitanos előtt.

Az F csoportot az eddig meglehetősen hullámzóan teljesítő Argentinos Juniors hat ponttal vezeti. A Bicho az első fordulóban 3-2-re múlta felül idegenben a paraguayi Nacional Asunciónt, majd kellemetlen meglepetésre odahaza 3-0-ra kikapott az uruguayi Racing Montevideótól, legutóbbi viszont nagy skalpot begyűjtve 1-0-ra legyőzte a brazil Corinthians-t. Pablo Guede csapata egy ponttal előzi meg a Racingot és kettővel a Timaót.

Az egyik legkiegyenlítettebb csoportot a Belgrano három forduló után öt ponttal vezeti. A córdobai gárda a brazil Internacional és az ecuadori Delfín elleni döntetlen után az elmúlt fordulóban 2-0-ra diadalmaskodott a bolíviai Real Tomayapo vendégeként, így a brazilokkal azonos pontszámmal áll az élen, de az ecuadoriak is csak egy ponttal vannak mögöttük.

Ezzel szemben a Boca Juniors az első három meccsén szerzett négy ponttal csak második a csoportjában, mivel Diego Martínez együttese a bolíviai Nacional Potosí otthonában elért döntetlen után bár legyőzte a paraguayi Sportivo Trinidensét, legutóbb 4-2-es vereséget szenvedett a Fortalezától. A brazil csapat százszázalékos teljesítménnyel vezeti a négyest, így szinte már letaszíthatatlan az élről.

A Defensa y Justicia ugyancsak minden lehetséges kimenetelből egyet könyvelt el az első három meccsén, így négy egységgel a harmadik helyen áll az A csoportban a hétpontos bolíviai Always Ready és a hatpontos kolumbiai Independiente Medellín mögött, ám az eddig mindenki által legyőzött perui César Vallejo előtt. Mivel az Halcónnak még két hazai meccse van hátra, minden esélye megvan a továbbjutás kiharcolására.

A Copa Sudamericana csoportköréből az első helyezettek jutnak automatikusan a legjobb 16 közé, a csoportmásodikok a Libertadores-kupa csoportharmadikjaival meccselnek a nyolcaddöntőbe jutásért.

A Copa Sudamericana csoportjainak aktuális állása:

 

copasudcs3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1918391169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása