Futballtangó

Abszolút újonc jutott fel az argentin bajnokságba

2023. október 30. - _Adamo_

indriv.jpg

Az alapszakasz befejezése után gőzerővel zajlanak a küzdelmek az argentin másodosztályú bajnokság (Primera Nacional) rájátszásában.

A Primera Nacional két csoportjának győztese egy egymeccses döntőt játszott vasárnap semleges helyszínen a feljutásért. Ezen a találkozón a mendozai Independiente Rivadavia hosszabbítás után 2-0-ra győzött a fővárosi Almirante Brown ellen, mellyel története során először jutott fel az argentin bajnokságba.

A két csoportgyőztes feljutásért vívott viadala mellett a másodiktól a nyolcadik helyig végzett csapatok vesznek részt a rájátszás küzdelmeiben, melynek végső győztese ugyancsak feljut az élvonalba. A playoffban az ismertebb csapatok közül a San Martín Tucumán, a Defensores de Belgrano, a San Martín San Juán és a Temperley vesz részt az A csoportból, de ott küzdhet a feljutásért a Chacarita Juniors, a Deportivo Maipu, a Quilmes vagy éppen a Ferro Carril Oeste is.

A córdobai Estadio Mario Alberto Kempesben rendezett fináléban 115 percen át nem esett gól, majd a legvégén a mendozaiak két találattal eldöntötték a feljutó sorsát. Az első gól alkalmával Brian Sánchez egy közeli kipattanót vágott a hálóba, majd a túlzott gólöröm miatt a második sárga lapját is megkapva kiállították. Ennek ellenére a hosszabbítás utolsó percében Victorio Ramis egy kiugrás végén a második gólt is megszerezte, miután elegánsan átemelte a kapujából későn kimozduló kapust. Ezzel az 1913-ban alapított Independiente Rivadavia története során először szerepelhet jövőre az argentin első osztályban.

Almirante Brown - Independiente Rivadavia 0-2 (0-0, 0-0, 0-0, 0-2)
Gólszerzők: - ill. B. Sánchez (115.), Ramis (120.)

 

A másik feljutó kiléte később dől el, a rájátszás végkimenetele fogja meghatározni. A két élvonalbeli kieső közül az egyik biztosan az Arsenal Sarandí lesz a Liga Profesional sereghajtójaként, a másik pedig az esztendő végén az elmúlt három év átlagpontjai alapján a legrosszabb csapat lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9518246199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása