Futballtangó

Emiliano Martínez megdöntötte az argentin góltalansági rekordot

2023. október 15. - _Adamo_

emartinez.JPG

Az argentin válogatott Paraguay elleni győzelme alkalmával Emiliano Martínez új válogatottbeli rekordot állított fel.

A világbajnok argentin válogatott első számú hálóőre, Emiliano Martínez immár 622 perce nem kapott gólt a nemzeti csapat ketrecében, mellyel új argentin rekordot hozott létre.

A 31 éves kapus a tavalyi világbajnoki döntő óta nem szenvedett el találatot, azóta hét meccset hozott le kapott gól nélkül. Martínez azóta a Panama, a Curacao, az Ausztrália és az Indonézia elleni barátságos mérkőzéseket, valamint az Ecuador, a Bolívia és a Paraguay elleni vb-selejtezőket teljesítette hibátlanul.

Az eddigi csúcstartó Germán "Mono" Burgos volt, aki annak idején egy 606 perces góltalansági sorozatot tudhatott magáének. Őt követve Sergio Romero 576, Américo Tesorieri pedig 533 perces sorozatot produkált az Albicelestében. Eközben a mindenkori válogatottbeli góltalansági rekordot az olaszok legendája, Dino Zoff 1142 perccel tartja egy 1972 és 1974 közötti sorozat jóvoltából.

A nagyszerű rekord után az 1978-as világbajnok kapuslegenda, Ubaldo Fillol a világ legjobb kapusának nevezte Dibut.

"Tovább írja a történelmet a rekordok döntésével. Őszintén remélem, hogy soha nem ér véget" - tette hozzá Rodrigo De Paul.

Martínez a 2021-es Copa América előtt mutatkozott be az argentin válogatott kapuja előtt, azóta 33 mérkőzésből 23(!) alkalommal nem kapott gólt. Az eddigi leghosszabb góltalansági sorozatai 477, ill. 470 perc voltak. Ami talán még fontosabb, hogy az Aston Villa bohém kapusával a gólvonalon az argentin válogatott eddig mindössze egyetlen mérkőzést, a Szaúd-Arábia vb-nyitómeccset vesztette el.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1118234667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása