Futballtangó

Lionel Messi nem fog pályára lépni a 2026-os világbajnokságon

2023. június 15. - _Adamo_

messi233.jpg

Az argentin válogatott edzőtáborában a világbajnok együttes csapatkapitánya, Lionel Messi a jövőjével kapcsolatban is fontos kijelentést tett.

Az argentin válogatott klasszisa, Lionel Messi a Titan Sportsnak adott interjúban elárulta, nem tartja valószínűnek, hogy pályára fog lépni a 2026-os világbajnokságon:

"Biztosan ott leszek szurkolni a csapatnak a következő világbajnokságon, de nem hinném, hogy játékosként részt fogok venni. Nem tudom mit hoz a jövő, de nem hiszem, hogy meg fogom változtatni ezt a véleményemet. A hiányzó világbajnoki cím után elégedett és hálás vagyok azért a karrierért, amit elértem. Azt hiszem, az előző volt az utolsó világbajnokságom."

Mint ismeretes, Messi 35 évesen lett világbajnok, ebben a hónapban pedig a 36. születésnapját fogja ünnepelni. Korábbi bevallása szerint addig fog szerepelni a válogatottban, amíg jól érzi magát. A 2024 nyarán esedékes Copa América idején 37, a 2026-os vb alkalmával 39 esztendős lesz.

“Nem szeretnénk nyomást helyezni rá, a jövő évi Copa América már belátható távolságban van, a 2026-os vb előtt még jönnek a selejtezők. Lépésről lépésre haladunk, vb-címvédőként is tudjuk, hogy a kvalifikáció során a legjobb teljesítményre van szükség, ugyanakkor éhesek vagyunk a sikerre” – jegyezte meg Messivel kapcsolatban a közelmúltban az argentin labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio “Chiqui’ Tapia.

Ugyanakkor a válogatotthoz legközelebb álló újságíró, Gastón Edul véleménye szerint Lionel Scaloni szövetségi kapitány biztosan beszélni fog Messivel és megpróbálja majd meggyőzni őt a folytatásról. A tréner pontosan tudja, hogy a csapatkapitány jelenléte mennyire fontos az egész csapatnak, ezért mindenképpen számolna vele a következő vb-csapatában is. Scaloni a 2022-es világbajnokságon is Messi köré építette a csapatot és az a célja, hogy a szellemi vezér a 2026-os vb-re némileg megfiatalított csapatban is ott legyen.

"Soha nem akarjuk, hogy elhagyjon bennünket, azt akarjuk, hogy örökké játsszon. Mindannyian hálásak lehetünk neki, mert rengeteget segített nekünk, egy igazi példakép mindannyiunk számára" - tette hozzá Emiliano Martínez.

Emellett a hétszeres Aranylabdás játékost arról is megkérdezték, hogy hogy látja az esélyeit, megkaphatja-e az idei elismerést is:

“Ha megkapom az Aranylabdát, nyilván örülni fogok neki, ha nem, akkor sem történik semmi baj. A pályafutásom mostani szakaszában már nem ez a legfontosabb. Mindig is azt vallottam, hogy a csapattal nyert trófeák sokkal fontosabbak, mint az egyéni díjak, de mióta megnyertük a világbajnokságot, még inkább ezt gondolom" - felelte Messi őszintén.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7818146548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása