Futballtangó

Kiütéses győzelemmel ünnepelt az argentin válogatott

2023. március 29. - _Adamo_

argcur.jpg

Az argentin válogatott a papírformának megfelelően fölényes, 7-0-s győzelmet aratott a jóval szerényebb képességű Curacao válogatottja felett Santiago del Esteróban.

Az argentin válogatott az E. Martínez - Montiel, Pezzella, Otamendi, Acuna - Lo Celso, E. Fernándz, Mac Allister - Messi, La. Martínez, N. González összetételű kezdőcsapattal állt ki a meccsre. A hazai csapat a mérkőzés elejétől kezdve fölényben futballozott és futószalagon alakította ki a lehetőségeket, de a találkozó elején a lövések célt tévesztettek, vagy Room kapus védte azokat. Az első húsz perc végén Lo Celso átadásából Lionel Messi közeli lövése talált utat a rövid sarokba. Kisvártatva N. González lövését Room bravúrral tolta szögletre, ám a sarokrúgás után a gólvonalról kifejelt labdát éppen Nicolás González a késve kimozduló kapust túlugorva fejelte a hálóba a 23. percben. Innenől pedig nem volt megállás: az első félóra végeztével N. González előkészítéséből Lionel Messi lőtt a hosszú sarokba; két perc múlva Enzo Fernández a tizenhatoson kívülről vette be a curacaói kaput; majd újabb két perccel később Lionel Messi a mesterhármast is megszerezte, miután egy kiugrás végén volt eredményes. Bár 5-0 után is voltak lehetőségei a "gauchóknak", további találatok nem születtek az első félidőben. A folytatásban az argentinok már nem szegezték minden áron kapuja elé az ellenfelet, így Curacao többször feltűnt E. Martínez kapuja előtt, de gólt képtelen volt szerezni. A második félidő elején De Paul, Palacios és Foyth jelentkezett játékra. Eközben La. Martínez előtt több veszélyes lehetőség is adódott, ám a vendégek kapusa remek védéseket mutatott be vele szemben. A félidő derekánál Dybala és Di María is pályára lépett. Az utolsó negyedórán belül  Di María lövési kísérletét Martina kézzel blokkolta, a jogosan megítélt büntetőt Ángel Di María könnyed mozdulattal váltotta gólra. Az utolsó tíz percre Scaloni még kapust is cserélt, így E. Martínez helyett Armani is megkapta a lehetőséget. A végső kegyelemdöfést a hajrában Dybala elfutása után a vb-döntőben az utolsó tizenegyest értékesítő Gonzalo Montiel adta meg, aki közelről volt eredményes.

Az argentin válogatott így két meggyőző hazai győzelemmel ünnepelte meg a vb-címet, legközelebb júniusban fog pályára lépni.

Argentína - Curacao 7-0 (5-0)
Gólszerzők: Messi (20., 33., 37.), N. González (23.), E. Fernández (35.), Di María (78. - büntetőből), Montiel (87.), ill. -

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2518083208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása