Futballtangó

Több mint egy tucatnyi argentin játékos szerepel a Premier League-ben

2023. február 12. - _Adamo_

argdm3.JPG

A januári átigazolási időszak változásait követően immár 14 argentin futballista szerepel a világ legdrágább bajnokságának számító angol Premier League-ben.

Az argentin válogatott világbajnoki címe bizonyára még inkább kelendővé tette a piacon az argentin labdarúgókat, nem csak konkrétan a vb-csapat tagjai közül, hanem úgy általánosságban véve. A téli átigazolási időszak során újabb négy argentin labdarúgó szerződött az angol bajnokságba a már jelenlévő légiósok mellé.

Két nagy jövő előtt álló fiatal egyaránt a szigetországba szerződött: Facundo Buonanotte a tehetségeket nagyszerűen menedzselő Brighton futballistája lett, míg Máximo Perrone a Manchester City szolgálatába állt. Ezen kívül Enzo Fernández PL-rekordot jelentő 121 millió euróért igazolt a Benficától a Chelsea-hez, míg a szintén fiatal tehetségek közé sorolandó Carlos Alcaraz a Racingtül a Southamptonhoz került. A ligában a közelmúltban debütáló friss igazolások közül a világbajnokság legjobb fiataljának választott Fernández az első gólpasszát jegyezte, valamint szombaton Alcaraz az első gólját lőtte a PL-ben.

Tavaly nyáron került a bajnokságba a világbajnok csapatban is szereplő Lisandro Martínez (Manchester United) és Julián Álvarez (Manchester City). A két riválisnál egyaránt elégedettek az argentin légiósok játékával. Noha előzetesen főleg a hátvédet szkeptikusan fogadták, már a csapat legjobbjai közé sorolják, miközben a River egykori támadója fontos szereplője Pep Guardioláék támadó szekciójának.

Régebb óta a szigetországban futballozik Cristian Romero (Tottenham), Emiliano Martínez (Aston Villa) és Alexis Mac Allister (Brighton). Mindannyian egyértelmű alapemberei csapatuknak, és még a legújabb igazolások is hamar meghatározó szereplők lettek a szezonban.

A világbajnokságon nem játszó tehetség Alejandro Garnacho (Manchester United), valamint Emiliano Buendía (Aston Villa), Manuel Lanzini (West Ham United), a hétvégén az első gólját szerző hátvéd Marcos Senesi (Bournemouth) és a korábbi válogatott kapus Wilfredo Caballero (Southampton) ugyancsak a szigetországban futballozik.

Amennyiben a fiatalok és a már kész játékosok így tudnak tovább fejlődni, akkor bizonyára a következő átigazolási piacok alkalmával egyre több és több argentin kerülhet még a Premier League-be.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7618046904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása