Futballtangó

A tíz kiállítás miatt idő előtt kellett lefújni a bajnoki döntőt

2022. november 07. - _Adamo_

racingboca1.JPG

A Racing Club 2-1-re legyőzte a Boca Juniorst vasárnap az argentin Trofeo de Campeones (Bajnokok Kupája) döntőjében, így Fernando Gago csapata az idei mindkét bajnoki kiírást megnyerő "genovaiak" legyőzésével elhódított egy trófeát.

A motiváltabban játszó Racing Club a Boca Juniors elleni sikerrel elérte, hogy a kellemetlen bajnoki befejezés után némileg jobb szájízzel zárja az évet, ugyanis nyertek egy fontos trófeát. A találkozó azonban sajnos sokkal inkább a botrányos befejezéséről marad emlékezetes.

A Racing Club rendhagyó körülmények közt hosszabbítás után 2-1-re győzött a Boca Juniors ellen, mellyel a Liga Profesional második helyezettje elhódította a Trofeo de Campeonest Argentínában. Az első húsz perc végéhez közeledve a Boca került lépéselőnybe, miután Norberto Briasco mellre vette Fabra keresztlabdáját, majd ballal Arias kapujába lőtte. Mindössze három minutummal később jött a válasz, Matías Rojas egy megindulást követően jó 25 méterről ragasztott védhetetlen átlövésgólt a Boca ketrecébe. Az első játékrész kiegyenlített küzdelemben 1-1-es döntetlennel ért véget. A folytatásban a motiváltabbnak tűnő Racing fokozatosan átvette az irányítást, Hauchéék többször is veszélyeztettek, ám Rossi többször is bravúrral hárított, amikor pedig tehetetlen volt, akkor Alcaraz lövése a kapufát találta el. A rendes játékidő legvégén Villa Cano és Carbonero lökdösődése nyomán a játékvezető mindkét játékosnak felmutatta a piros lapot. A hosszabbításban tíz perc után Varela megkapta a második sárga lapját egy elkésett rúgás miatt, így ő is mehetett zuhanyozni. Az emberelőnyben játszó Racing a 118. percben bevitte a találatot, miután Piovi balról érkező bejátszását a csereként beálló Carlos Alcaraz fejelte a hálóba. A fiatal játékos a gólöröm hevében a Boca szurkolóit provokálta, ami érthető módon nem tetszett az ellenfél játékosainak, többen is megtámadták őt, melyért Facundo Tello játékvezető újabb Boca-játékosokat, valamint a gólszerzőt is kiállította. Nagy nehezen folytatódott a mérkőzés, de Romero durva szabálytalansága miatt újabb dulakodás alakult ki a pályán, a bíró pedig Gonzálezt, Fabrát és Benedettót is kiállította, így nem folytatódhatatott tovább a mérkőzés, mivel a Boca nem volt meg hét emberrel. A trófeát így a Racing nyerte meglehetősen rendhagyó és botrányos körülmények között.

Trofeo de Campeones (Bajnokok Kupája), döntő:
Boca Juniors - Racing Club 1-2 (1-1, 1-1, 1-1)
Gólszerzők:
Briasco (19.), ill. M. Rojas (22.), Alcaraz (118.)
Kiállítva: Villa Cano (90+5.), Varela (100.), Advíncula (120+5.), Zambrano (120+6.), D. González (120+7.), Fabra (120+8.), Benedetto (120+10.), ill. Carbonero (90+5.), Alcaraz (120+4.), Cabellos (120+6.)

 

Az argentin legmagasabb osztályban utoljára 25 évvel ezelőtt, az 1997. november 23-i Rosário Central-Newell's Old Boys (4-0) rangadón fordult elő, hogy egy találkozót idő előtt kellett befejezni sok kiállítás miatt. Akkor viszont már a 65. percben véget kellett érnie a mérkőzésnek. A szabályok értelmében ugyanis egy csapatból legalább hét játékosnak pályán kell lennie, ellenkező esetben a játékvezető lefújja a meccset.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1117972136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása