Futballtangó

A Boca Juniors nyerte a River Plate elleni Superclásicót

2022. szeptember 12. - _Adamo_

boc-riv-benedetto-focus-0-0-732-549.jpg

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) vasárnap esti Superclásicóján a Boca Juniors 1-0 arányban felülmúlta a River Plate-et a La Bomberonában.

A két csapat végig elképesztően kiélezett mérkőzést játszott egymással, a találkozót összességében kevés helyzet jellemezte, a győztes gólt a második félidő derekánál Darío Benedetto fejelte egy szöglet után. Különösen a vezetést követően a Boca végképp a fizikai játékra terelte a hangsúlyt, amely láthatóan nem ízlett a Rivernek. Az egészen kőkemény, durva megmozdulásokat sem mellőző találkozó végül 11 sárga lapot hozott, és a hosszabbításban az ellenfelét a levegőben fejberúgó Marcos Rojónak a piros lapot is felmutatták.

A hazaiak kezdték kezdték kezdeményezőbben a mérkőzést, több lendületes támadást vezettek, hiába harcoltak ki szögletet és jó helyről szabadrúgást, Armani kapuját nem tudták veszélyeztetni. Ellenben alig több mint öt perc után Quintero szögletéből Pérez fejelhetett az ötösről, melyet Rossi kapus maga mögé nyúlva, bravúrral hárított. A kezdeti lendület után némileg megfontoltabban kezdtek el játszani a csapatok, miközben a mezőnyben a River vette át az irányítást, a hazaiak az ellentámadásokra játszottak, igyekeztek nyomást helyezni az ellenfélre. A játékrész közepénél is a Xeneize mutatott be egy villámgyors kontrát, melynek végén Ramírez ollózási kísérletét blokkolták. Az első 45 perc gól nélküli döntetlennel ért véget.

A félidőben a vendégek három cserét hajtottak végre, valószínűleg Marcelo Gallardo volt kevésbé elégedett a látottakkal. A második félidő elején egyre inkább a Boca akarata érvényesült, de a legnagyobb hazai helyzet alkalmával Fabra beadása után Armani húta le a labdát az érkező támadók elől. Egyre több kemény belépő, sárga lap, ápolás és összeakaszkodás jellemezte a találkozót. A Boca szándékosan vitte el a fizikai irányba a találkozót, minél inkább megakadályozva a River gyors, kombinatív játékának kialakulását, különösen De La Cruzt faragták. A félidő derekánál Fernández egy lecsorgó labdát kapásből lőtt kapura, Armani nagyot védett, Díaz pedig szögletre tisztázott. Az ezt követő sarokrúgásból született meg a mindent eldöntő gól, Rojo beadását Darío Benedetto az ötös előteréből fejelte le a földre, Armani hiába vetődött, esélye sem lehetett a hárításra. A hátrányba kerülést követően természetesen a Rivernek lett sürgősebb, és fokozatosan egyre nagyobb nyomást próbáltak helyezni a Bocára. A hazaiak azonban tökéletesen állták a sarat és rendre csírájában elfolytatták a River próbálkozásait. A szünetben beküldött Aliendro súlyos sérülést szenvedett, a 70. percben Palavecino váltotta. A játék folyamatosan a Boca térfelén zajlott, a "genovaiak" átadták a területet és az ellentámadásokra játszottak, melyekből gyakran veszélyt tudtak teremteni: Benedetto lekészítéséből Fernández lőtt a kapu fölé. Az idő előrehaladtával a "milliomosok" egyre elkeseredettebb támadásokat vezettek, Casco és Mammana próbálkozása sem járt azonban sikerrel. A Boca minden erejével igyekezett tördelni a játékot és megfékezni a River próbálkozásait, többnyire sikerrel is jártak. A hétperces hosszabbítást végig támadták a vendégek, azonban a Boca kőkeményen védekezett. A vendégek csak elvétve jutottak lövéshez, Palavecino kísérlete elkerülte Rossi ketrecét. A hosszabbításban Rojo fejberúgta De La Cruzt, amiért a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot. A hátralévő játékidőt a Boca masszívan kibekkelte és 1-0-s győzelmet aratott.

A hazaiak sikere azt jelentette, hogy a két csapat közt három pontra nőtt a különbség, és a Boca két pontra megközelítette a negyedik helyen az éllovas Atlético Tucumánt, míg kilenc fordulóval a vége előtt a hetedik River hátránya öt pont a listavezetőtől.

Boca Juniors - River Plate 1-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Alberto José Armando, La Bombonera (Buenos Aires); Vezette: Darío Herrera
Gólszerző: Benedetto (65.), ill. -
Sárga lapok: Fabra (42.), Rojo (58.), Advíncula (61.), Fernández (63.), Ramírez (70.), Vázquez (86.), ill. De La Cruz (40.), Díaz (56.), Casco (61.), Borja (90+2.), Pinola (90+6.)
Kiállítva: Rojo (90+7.), ill. -

Boca Juniors: Rossi - Advíncula, Figal, Rojo, Fabra - Payero (Zambrano 74.), G. Fernández (Molinas 81.), Varela, Ramírez (Medina 74.) - Langoni (Briasco 65.), Benedetto (Vázquez 81.). Vezetőedző: Hugo Ibarra.

River Plate: Armani - Mammana, Díaz, Pinola - Herrera (Aliendro 46., Palavecino 70.), Quintero (Barco 46.), E. Pérez, De La Cruz, Casco - Solari (Borja 46.), M. Suáarez. Vezetőedző: Marcelo Gallardo.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6717929361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása