Futballtangó

Ahogy 16 éves lett, megkapta első szerződését a brazil szupertehetség

2022. július 24. - _Adamo_

endrick.jpg

Csütörtökön ünnepelte 16. születésnapját a brazil labdarúgás soron következő nagy tehetsége, Endrick Felipe, aki aznap meg is kapta profi szerződését az őt foglalkoztató Palmeiras csapatától.

Ahogyan azt várhattuk, a szabályoknak megfelelően 16 éves korától kaphatott profi szerződést a brazil labdarúgás nagy ígérete, Endrick pedig alá is írt a Palmeiras első csapatához.

A tehetséges támadót igazi csodagyereknek tartják hazájában, és annak ellenére követelik őt a brazil válogatottban, hogy még egyetlen percet sem játszott a felnőttek közt. Endrick az ifjúsági csapatban 172 mérkőzésen 170 gólt szerzett, és nem egyszer a 20 évesek számára rendezett tornákon is kiemelkedett. Európa összes valamire való topcsapata árgus szemekkel figyeli őt, többek közt a Real Madrid és a Barcelona reménykedik a szerződtetésében. Bizonyára két év múlva, a 18. születésnapján az egyikük be is fogja jelenteni a megszerzését – mert akkor lehetséges a legkorábban.

“Nem foglalkozom a körülöttem lévő felhajtással. Egyszerűen csak arra gondolok, hogy még gyerek vagyok, akinek ez csak játék, még nem akarom túl komolyan venni. Később majd komolyan akarok foglalkozni a karrieremmel, de addig még önfeledt szórakozásnak tekintem” – jegyezte meg a közelmúltban.

A ballábas szupertehetséget hazájában nem csak Ronaldóhoz és Romárióhoz, hanem a háromszoros világbajnok Pelé nagyságához hasonlítják. Endrick a Sao Paulo helyett választotta 11 évesen a Palmeirast, melynek korosztályos csapataiban bontogatja a szrányait. Brazíliavárosban született és nőtt fel, nagyon fiatalon kellett több száz kilométerrel elköltöznie, hogy valóra válthassa az álmait. Annyiból szerencséje volt, hogy édesapja ugyancsak munkát kapott a Palmeirasnál, így nem kellett teljes mértékben kiszakadni a családjából. Számos honfitársához hasonlóan, ő maga is szegénységben nőtt fel, melyet soha nem rejtett véka alá:

"Néhány edzésen nem tudtam részt venni, mert nem volt elég pénzünk a buszköltségre. Ez probléma volt, mivel tudtam, hogy kimaradok a gyakorlásokból, ami nem szerencsés a fejlődésem szempontjából. Sajnos nem volt más megoldás, mert nem volt pénzünk. Hosszú, nagyon nehéz út volt eddig számomra, és nem sok játékost ismerek, aki elkezdi azt az utat, amelyen én járok, és aztán sikerrel fejezi be, de mindent meg fogok tenni továbbra is."

A mostani egy újabb fontos lépés volt a karrierjében, melyet követően lehetősége lesz a felnőttek közt is bizonyítani a rátermettségét, és választ kaphatunk arra, hogy valóban lehet-e korszakos zseni belőle, mint ahogyan azt a brazilok szeretnék.

"Tisztában vagyok vele, hogy még nem értem fel a csúcsra, sokat kell még fejlődnöm. Mindennap hálát adok az Istennek, hogy itt vagyok, továbbra is alázatosnek kell maradnom, és mindig emlékeznem kell a nehézségekre, melyeken keresztül mentem. Csak ez adhat erőt a folytatáshoz" - tette hozzá szerényen a nagy tehetség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7717889303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása