Futballtangó

Superclásico a rangadók között

2022. március 20. - _Adamo_

entradas-river-plate-vs-boca-juniors.jpg

Ezen a hétvégén rendezik meg az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) aktuális kiírásában a "rangadók fordulóját", mely alkalmával minden csapat a mezőnybeli legnagyobb riválisával mérkőzhet meg.

Számtalan egyéb klasszikus csúcsrangadó közt magyar idő szerint vasárnap 23 órától méri össze tudását egymással az aktuális kiírásban, egyben a naptári esztendőben először a két ősi rivális, a River Plate és a Boca Juniors gárdája.

A 2018-as egymás elleni Libertadores-kupa-döntő megnyerésével a "milliomosok" alighanem kitörölhetetlen fricskát adtak legnagyobb ellenlábasuknak, azóta viszont a Boca több egymás elleni párharcban is felülmúlta őket. Ugyanakkor a 2021-es Liga Profesional megnyerésével a rekordbajnok River hét esztendő elteltével újra országos bajnoki címet ünnepelhetett.

Sebastián Battaglia múlt nyári kinevezése óta a csapatok két alkalommal találkoztak egymással: a Copa Argentina nyolcaddöntőjében a Boca büntetőkkel diadalmaskodott, míg a legutóbbi, októberi egymás elleni bajnokin a későbbi végső győztes emberelőnyben 2-1-re diadalmaskodott a Monumentalban. A "genovaiak" által kinevezett egykori játékosuk aktív sportolóként számtalan egyéb elismerés mellett négyszer hódította el a csapat színeiben a Libertadores-kupát, mellyel még Marcelo Gallardót is lepipálja, aki játékosként egyszer, edzőként kétszer emelhette magasabb a legnagyobb serleget.

Az aktuálisan futó bajnoki idény első hat fordulója alatt mindkét rivális veszített már egyszer: a Rivert a nyitófordulóban az Unión, a Bocát két hete az Huracán múlta felül, de mindketten rájátszást érő helyen tanyáznak csoportjukban. A Superclásico a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig ádáz csatát hordoz magában, ezúttal a legnagyobb kérdés az lehet, hogy a bajnoki címet hét év után újra elhódító Rivert meg tudja-e állítania a legnagyobb rivális, vagy a legutóbbi egymás elleni rangadó megnyerése után ismét a „milliomosok” győzedelmeskednek.

A vasárnap késő esti River-Boca derbit megelőzően még a "rangadók fordulójában" még Rosário Central-Newell's Old Boys és Gimnasia La Plata-Estudiantes La Plata rangadót is rendeznek.

River Plate - Boca Juniors a várható kezdőcsapatok:

River Plate: Franco Armani; Robert Rojas, Paulo Díaz, Leandro González Pirez, Milton Casco; Enzo Pérez; Enzo Fernández; Santiago Simón, Nicolás De La Cruz, Esequiel Barco; y Julián Álvarez.

Boca Juniors: Agustín Rossi; Luis Advíncula, Carlos Zambrano, Marcos Rojo, Frank Fabra; Cristian Medina, Guillermo Fernández, Juan Ramírez; Aaron Molinas; Sebastián Villa y Darío Benedetto.

riverboca.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2717784930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása