Futballtangó

Brutális nézőtéri rendbontás Mexikóban

2022. március 07. - _Adamo_

queretaro-atlas_862x485.jpg

Halálos áldozatokat követelt az a megdöbbentő és sajnálatos nézőtéri rendbontás, amely az elmúlt hétvégén a mexikói bajnokságban (Liga MX) tört ki a Querétaro és az Atlas Guadalajara egymás elleni mérkőzése alatt.

Az egész futballvilágot elrettentette az elmúlt hétvégi eset, amikor a mexikói rangadón történt lelátói rendbontás eredményeként meg nem erősített információk szerint 17 szurkoló vesztette életét, és a beszámolók értelmében több tucatnyian kerültek kórházba.

A gól nélküli döntetlenre álló találkozó 60. percében a bajnoki címvédő vendégek az argentin Julio Furch jóvoltából szereztek volna vezetést, és éppen a gól videóbírós vizsgálata zajlott, amikor a hazai szurkolók előbb a nézőtéren, majd a pályán támadtak a vendégekre. A felvételeken jól látható, hogy székeket, kordonokat hajigáltak egymásra, a botrányos jelenetek pedig a beszámolók szerint a környező utcákon csak tovább folytatódtak, miután a játékvezető félbeszakította a mérkőzést.

„Elkezdték válogatás nélkül verni a családokat, a gyerekeket és a nőket. Érthetetlen, hiszen nem voltunk jelen szervezett csoporttal. Egyértelműen Qurerétaro állam biztonsági miniszterét tartom a fő felelősnek a történetek miatt, mert alábecsülte a mérkőzés kockázat. A vendég szurkolókat mindössze egy privát biztonsági csoport védte, akik nem voltak kiképezve a feladatra”

– jegyezte meg az Atlas egyik szurkolója.

A rendbontást a spanyol Marca nevű lap az elmúlt évtizedek legnagyobb mérkőzés alatti szurkolói rendbontásaként aposztrofálta világszerte.

A mexikói labdarúgó-szövetség természetesen elítélte a querétarói La Corregidora Stadionban történteket és közölte, hogy vizsgálatot indított az ügyben, s jelentős szigorításokra lehet számítani országszerte a hasonló esetek elkerülése érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1817773330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2022.03.07. 11:50:35

Milyen "mérkőzés" az, aminek kockázatai vannak? Amin nézőként is meg lehet halni, nem csak bíróként vagy játékosként? Komolyan mondom, a római cirkuszi arénákban nem voltak ekkora csaták a gladiátorok közt. :-D

within 2022.03.13. 08:46:00

barbár nép, ne csodálkozzunk, hogy Mexikóba ez megy
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása