Futballtangó

Emiliano Martínez, az ország új első számú kapusa

2021. szeptember 30. - _Adamo_

Az argentin válogatott idén nyáron 28 év után nyert újra felnőtt nagy tornát a Copa Américán aratott végső siker jóvoltából, melyben Lionel Scaloni szövetségi kapitány mellett kulcsszerepet játszott, hogy Emiliano Martínez személyében sikerült új első számú kapust találni az Albiceleste ketrece elé.

Tovább

Argentína leghíresebb stadionjai - Estadio Único Diego Armando Maradona

A Gimnasia La Plata és az Estudiantes La Plata stadionjának bemutatását követően maradunk a Buenos Aires vonzáskörzetében található La Platában, rendhagyó módon ezúttal egy olyan létesítményt választottam, amely egyik csapatnak sem az otthona.

Tovább

Argentína leghíresebb stadionjai - Estadio Jorge Luis Hirschi

A Gimnasia La Plata otthonának bemutatása után nem mennénk messzire, és a híres la platai "El Bosque" park másik oldalán található városi vetélytárs Estudiantes La Plata stadionját látogatjuk meg virtuálisan.

Tovább

Argentína leghíresebb stadionjai - Estadio Juan Carmelo Zerillo "El Bosque"

Az argentin főváros, Buenos Aires szomszédságában található kikötővárosban, La Platán belül két helyi egyesület osztozik meg a szurkolók kegyein, a Club de Gimnasia y Esgrima La Plata csapata az Estadio Juan Carmelo Zerillóban székel.

Tovább

Az argentin válogatott szövetségi kapitányai a kezdetektől napjainkig

Az argentin válogatott az első hivatalos mérkőzését 1902. július 20-án játszotta Uruguay ellen Montevideóban, és győzött 6-0-ra, amely azóta is a szomszédos ország valaha volt legsúlyosabb fiaskója. A klasszikussá vált világoskék-fehér csíkozású felső–fekete nadrág szerelést 1908-ban egy Copa…

Tovább
süti beállítások módosítása