Futballtangó

Az Independiente legendája a River Plate karmesterét tartja a bajnokság legjobbjának

2023. október 26. - _Adamo_

delacruz.jpg

Az egymás elleni bajnoki mérkőzés kapcsán az Independiente klublegendája, Ricardo Bochini kijelentette, hogy az argentin bajnokság legjobb játékosának a River Plate uruguayi irányítóját, Nicolás de la Cruzt tartja.

A River Plate kiváló képességű légiósa, Nicolás de la Cruz nem először kapott jelentős dicséretet, mióta Argentínában játszik, hiszen évek óta masszív teljesítményt nyújtott a "milliomosok" mezében és folyamatosan csapata meghatározó játékosának számít.

"Egyértelműen őt tartom az argentin bajnokság jelenlegi legjobb játékosának. A játék minden elemében hasznos, hatalmas intelligenciával futballozik és nagyszerű lövésekre képes" - vélekedett róla Bochini.

A 26 éves középpályásról a közelmúltban az ősi rivális Boca Juniors alelnöke, Juan Román Riquelme ugyancsak elismerően vélekedett: 

"Tudjuk, hogy remekül játszik. Ha területet és időt adunk neki, hogy gondolkodjon és megragadja az alkalmat, akkor azt csinál a pályán, amit akar."

A 23-szoros uruguayi válogatott futballista 2017 óta áll a River alkalmazásban, azóta minden sorozatot figyelembe véve 208 tétmérkőzésen 36 gól és 40 gólpassz fűződött a nevéhez. De La Cruz tagja volt a 2018-as Libertadores-kupát és a 2019-es Recopa Sudamericanát megnyerő együttesnek, valamint többek közt két-két argentin kupát és szuperkupát, illetve országos bajnoki címet nyert a csapattal.

Megszerzése iránt az évek során időről időre európai csapatok is érdeklődtek, a legutóbbi sajtóhírek szerint pedig a brazil Flamengo vette fontolóra a megszerzését. Ugyanakkor a Transfermarkt adatai szerint 2025 év végéig élő szerződést köti őt a Riverhez, amely bizonyára egyáltalán nem szeretné eladni erősségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6718243347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása