Futballtangó

Az elnök szeretné, hogy Messi játsszon a következő világbajnokságon

2023. május 18. - _Adamo_

messi-tapia.JPG

Az argentin labdarúgó-szövetség elnök, Claudio Chiqui Tapia a közelmúltban az Olénak adott interjúban egyebek mellett Lionel Messiről és a pénteken kezdődő hazai rendezésű U20-as világbajnokságról is említést tett.

Az argentin szövetség első embere, Claudio Chiqui Tapia komoly reményét fejezte ki azt illetően, hogy az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi a 2026-os világbajnokságon is pályára léphet:

"Azt akarom, hogy továbbra is játsszon és élvezz a játékot. Egyelőre látjuk, hogy szeret a pályán lenni, élvezi a feladatokat, szeretném, hogy ezt a lelkesedést még sokáig láthassuk rajta. Sokan igazságtalanok vele, pedig fantasztikus játékos. Azt hiszem a tavalyi világ bajnokságon Leo legjobb énjét láthattuk és a tornán csak meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtott. Olyan korban lett világbajnok, amikor sokan már azt mondják, hogy lejárt egy játékos ideje, már csak ezért is különösen büszkék lehetünk rá."

Messi 35 évesen lett világbajnok, a jövő hónapban pedig a 36. születésnapját fogja ünnepelni. Saját bevallása szerint addig fog szerepelni a válogatottban, amíg jól érzi magát. A 2024 nyarán esedékes Copa América idején 37, a 2026-os vb alkalmával 39 esztendős lesz.

"Nem szeretnénk nyomást helyezni rá, a jövő évi Copa América már belátható távolságban van, a 2026-os vb előtt még jönnek a selejtezők. Lépésről lépésre haladunk, vb-címvédőként is tudjuk, hogy a kvalifikáció során a legjobb teljesítményre van szükség, ugyanakkor éhesek vagyunk a sikerre" - szögezte le az elnök.

Tapia beszélt az argentin labdarúgás nagy tehetsége, Alejandro Garnacho fejlődéséről, aki egyelőre sérülés miatt nem mutatkozhatott még be a felnőtt válogatottban:

"Nagyszerű lenne, ha együtt ott lennének a vb-csapatban Messivel. Egyelőre ez még odébb van, de az abszolút reális, hogy a következő mérkőzéseken egymás mellett szerepeljenek. Hatalmas potenciál van benne és a világ legjobbjától lenne lehetősége tanulni, így mindenképpen számítunk rá."

A Manchester United 18 éves támadóját klubcsapata nem engedte el az U20-as világbajnokságra, így Javier Mascherano nem számíthat rá csapatában a tornán, melyet Argentína beugróként rendezhet meg.

"Szeretnénk élni a kínálkozó lehetőséggel és a lehető legtöbbet kihozni belőle, ha már így alakult. Izgalmas csapatunk van, nagyszerű srácokkal, akik bármire képesek lehetnek" - jegyezte meg Tapia.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8218126206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása