Futballtangó

Dybala az AS Románál ismét megtalálta önmagát

2023. április 27. - _Adamo_

dybalaromaa.JPG

A tavaly nyáron a Juventustól hét év után távozó Paulo Dybala az AS Roma csapatában újra szemmel láthatóan élvezni tudja a játékot, bár sajnos a sérülések továbbra sem kerülik el az argentin zsenit.

Paulo Dybala hatalmas lelkesedéssel és rendszerint eredményes játékkal véteti észre magát az AS Roma mérkőzésein az aktuális szezonban. A 29 éves támadó minden sorozatot figyelembe véve 34 mérkőzésen 16 gólt szerzett és nyolc előkészítést regisztrált a "farkasok" színeiben. Az elmúlt héten a fővárosi csapat vezetőedzője, José Mourinho tűpontosan fogalmazta meg az argentin válogatott játékos helyzetét:

"Azt az örömöt kereste, amit a Juventusnál elvesztett, és itt találta meg. Talált egy jó csoportot, egy igazi közösséget, ahol szeretik őt, ahol ismét a legjobb formájában futballozhat. Megvannak a képességei ahhoz, hogy a világ legjobb csapataiban futballozzon, de itt találta meg az igazi helyét."

Talán legfeljebb annyit lehet hozzátenni, hogy Dybala számára alighanem tényleg a Roma vagy egy Romához hasonló, jó képességű, ám nem kimondott topcsapat a megfelelő, mivel sérülékenysége révén sokszor a rangadókon is csak limitált időt tud játszani és még így is gyakran hátráltatják őt fizikai problémák. (Az elmúlt hétvégén ismét megsérült honfitársa belépője után.) Mindezt pedig alighanem egyetlen európai topcsapatnál sem tolerálnak, a Románál viszont ezzel együtt is bálványozzák őt, számítanak rá és türelmesek vele.

Dybala a minap a DAZN részére adott bővebb interjút, melyen töbek közt ő is beszélt Mourinho személyiségéről:

"Rendkívül fontos imázsa és ereje van mindannak, amit a futball világában képvisel. Kétszer egyeztettem vele, mielőtt a Romához szerződtem, nagyon jó volt beszélni vele, sugárzik belőle a szakértelem és a sikerorientált hozzáállás. Nagyon ért a szakmához, amit jól mutat, hogy minden csapatánál nyert címeket. Őszinte embernek tartom, ami ritkaság a labdarúgásban. Bármit meg tudok beszélni vele, őszinte és nyílt kapcsolatunk van" - vallotta be klubcsapata edzőjével kapcsolatban.

Dybala az elmúlt hét év alatt 291 mérkőzésen 115 gólt szerzett a Juventusnál, az előző idény végeztével lejáró szerződése azonban a torinói klub döntése jóvoltából nem került meghosszabbításra, így ingyen távozhatott. A torinóiaknál három éven át együtt futballozott Cristiano Ronaldóval, amíg a portugál klasszis 2018 és 2021 között a Juve játékosa volt. Róla is elárult néhány dolgot az interjúban:

"Természetesen állandó rivalizálás van Lionel Messi és Cristiano Ronaldo között Argentínában, én pedig Messit kedveltem. Amikor éppen az egyik mérkőzésre repültünk, én a gép hátuljában ültem, ő pedig egy kicsit előrébb, majd odajött hozzám. Egy ideig általánosságban beszélgettünk az életről, én pedig azt mondtam neki: 'Gyerekként utáltalak.' Jót nevettünk ezen, mindig is jó kapcsolatban voltunk egymással."

Dybalát  2025-ig köti szerződést a Romához, azonban a hírek szerint a szerződésében van egy olyan lehetőség, hogy az első év végeztével, idén nyáron kedvező feltételek mellett távozhat a klubtól - jelenleg azonban nehéz lenne elképzelni, hogy bármelyik fél is a váltást szeretné. 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2218111566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása