Futballtangó

A szövetség elnöke elvitte a vb-trófeát az argentinok védőszentjéhez

2023. január 06. - _Adamo_

tapiatrofea.JPG

Az argentin válogatott világbajnoki címe után a labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio Chiqui Tapia korábbi ígéretét beváltva elvitte a trófeát az argentinok védőszentjéhez.

Az argentin labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio Chiqui Tapia a világbajnoki trófeával felkereste a Buenos Airestől 68 kilométerre észak-nyugatra található lujáni Boldogasszony Bazilikát, ahol a kék és fehér köntös viselő Szűz Mária szobra előtt adózott a trófeával.

"Ma délután elhoztam a világbajnoki trófeát a lujáni Szűznek, az argentinok védőszentjének. Köszönet Lucas García atyának a fogadásért, a Bazilika dolgozóinak és Luján egész városának a vendégszeretetért és a bánásmódért. Hajrá Argentína!" - írta Tapia a közösségi oldalán.

A lujáni kegyhelyen a hívek évről évre igen nagy számban vesznek részt a szertartásokon, becslések szerint évente nagyjából 9 millió zarándok keresi fel az emlékhelyet, Argentínán kívül külföldi országokból is. A hívek lujáni Szűz Mária iránti tisztelete egészen a 17. századra vezethető vissza.

A szobor 1630 májusában Sao Paulóból érkezett Argentínába, őrzője egy angolai rabszolga, Manuel volt. A hagyomány úgy tartja, hogy amikor a szobrot szállító szekér a Luján folyóhoz ért, nem tudott továbbmenni. A kegyszobor így Lujánban maradt, s rövid időn belül egyre több zarándok kereste fel, hogy kifejezzék a Szűzanya iránti tiszteletüket. 1887 májusában, XIII. Leó pápa engedélyével koronázták meg a kegyszobrot.

„Nincs más Úrnőm, mint a Szűzanya” – mondta gyakran Manuel, akinek földi maradványait a jelenlegi Bazilika őrzi, a Szűzanya lábánál lévő sírhelyen.

A labdarúgó-szövetség első embere tavaly a Finallissima megnyerése után a tróefát az Elhunyt Correa emlékhelyre vitte, amely San Juán közelében található. Itt fogalmazta meg, hogy a világbajnokság megnyerése után egy másik szent helyet fog meglátogatni.

"A hűség, a szeretet és az odaadás tettekkel és nem szavakkal mutatkozik meg. Itt vagyunk, még egyszer!"

tapialujan.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5118019054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása