Futballtangó

Fiatal argentin tehetség igazolt a Premier League-be

2022. november 03. - _Adamo_

buonanotte.jpg

A Rosário Central tehetséges játékosa, Facundo Buonanotte az angol Brighton & Hove Albion csapatában folytatja pályafutását.

Újabb argentin tehetség igazolt nagyon fiatalon Európába, ugyanis a felek a szerdai napon megerősítették, hogy a Rosário Central 17 éves irányító  középpályása, Facundo Buonanotte a következő átigazolási időszaktól az angol Brighton & Hove Albion csapatában folytatja pályafutását.

A kiszivárgott információk szerint a fiatal labdarúgó 2026-ig szóló szerződést kötöttek, amely opcionálisan megújítható, klubja pedig 6+6 millió dollár mellett jövőbeli eladási árának 20 százalékával is gazdagodhat. Buonanotte értékesítése a Canalla nívós történetének legdrágább eladása, megelőzve Giovani Lo Celsót (10 millió euró, Paris Saint-Germain, 2016) és Ángel Di Mariát (8 millió euró, Benfica, 2007).

Buonanotte 2015-ben került a Central akadémiájára, azóta folyamatos fejlődésen ment keresztül, idén pedig már fiatal kora ellenére is alapembere volt Carlos Tévez csapatának. A nemrég befejeződött Liga Profesional alatt 24 mérkőzésen négy gólt és két gólpasszt szorgoskodott össze.

"Amióta követem a labdarúgást, nem láttam még mást, akinek a játéka hasonló örömet okozott volna számomra. Ahogyan képes tempót váltani, az Lionel Messire emlékeztet. Elképesztően magas szintet képvisel" - jegyezte meg róla Carlitos.

"Magammal viszem az emberek hatalmas szeretetét és a sok-sok szép emléket. Nagyon boldog vagyok, hogy létrejött az átigazolásom, egy ideje már szóba került és szerencsére most megtörtént" - búcsúzott Buonanotte.

A Premier League legnagyobb tehetséggondozó klubja az utóbbi időben olyan fiatal kiválóságokat igazolt a dél-amerikai kontinensről, mint a paraguayi Julio Enciso vagy az ecuadori Moisés Caicedo, de az argentin válogatott Alexis Mac Allister is a csapatban szerepel. Ennél a klubnál minden adott lehet Buonanotte további, minőségi fejlődéséhez.

"Hosszabb ideje figyeltük őt, nyomon követtük a fejlődését. Nagyon örülünk, hogy megállapodásra jutottunk a Rosárióval, és alig várjuk, hogy januárban üdvözölhessük Facundót Brightonban" - fűzte hozzá az angol egylet technikai igazgatója, David Weir.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1317968946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása