Futballtangó

Gyilkossági kísérlet az argentin alelnök ellen

2022. szeptember 02. - _Adamo_

cristinafernandez.png

Súlyos politikai incidens történt Argentínában, amikor megpróbálták megölni az alelnököt, Cristina Fernándezt.

Az argentin labdarúgó-szövetség elhalasztotta a pénteki bajnoki mérkőzéseket, mivel tegnap kísérletet tettek Cristina Fernández alelnök megölésére. Az egész országban szabadnapot hirdettek a rend és a nyugalom megőrzése érdekében, mivel további zavargásoktól tartanak.

A beszámolók szerint a politikus otthona előtt köszöntötte a rajongókat, amikor egy férfi közvetlen közelről fegyvert fogott rá. A drámai eseményeket televíziós kamerák rögzítették, mivel Fernández otthona előtt napok óta gyülekeznek a támogatók, akik tiltakoztak a bíróságon ellene emelt korrupciós vádak ellen. A felvételeken látszódik, amint egy férfi átvágja magát a tömegben és a politikus közelében egy fegyverrel hadonászik előtte. A politikus megijed és összegörnyed, de az ijedtséget leszámítva sértetlenül megúszta az esetet.

"Egy férfi lőfegyvert szegezett a fejéhez, és meghúzta a ravaszt. Cristina még mindig életben van, mert valamilyen okból a fegyver nem sült el" - jegyezte meg Alberto Fernández, Argentína elnöke.

A Clarín beszámolójában a demokrácia helyreállítására tett 1983-as eset óta a legsúlyosabb politikai incidensnek nevezte a történteket, egyúttal a patinás lap felszólította a teljes politikai palettát és a társadalom egészét, hogy teljes mértékben utasítsák el a hasonló eseteket.

A hatóságok megerősítették, hogy az alelnök biztonsági személyzete őrizetbe vett egy személyt, akit a hozzá közel állók azonosítottak, és akinek fegyvere volt. Az elkövető egy 35 éves brazil férfi, akinek a fegyverét is vizsgálják.

A Liga Profesional aktuális, 17. fordulójában csütörtökön az Huracán-Central Córdoba mérkőzést (2-0) megrendezték, míg pénteken Patronato-Unión Santa Fé, a Lanús-Tigre és a Rosário Central-Talleres Córdoba összecsapások a fentiek miatt elmaradnak. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor kerül sor a pótlásukra és vajon a további meccsek is elmaradnak-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5417921967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása