Futballtangó

Matías Almeyda az AEK Athén edzője lett

2022. május 20. - _Adamo_

almeydaaek.jpg

Az MLS-ből való egy hónappal ezelőtti távozását követően az elmúlt időszakban megjelent híreszteléseknek megfelelően, Matías Almeyda a görög élvonalbeli AEK Athén vezetőedzője lett.

A görög bajnokság (Szuperliga) elmúlt idényében a harmadik helyen végző AEK Athén együttese bejelentette, hogy 2024-ig szóló szerződést kötött az argentin edző Matías Almeydával, akinek megállapodása opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható lesz.

A 48 esztendős szakember 2018 óta októberétől idén áprilisig volt a San Jose Earthquakes trénere, melyet több mint száz mérkőzésen keresztül irányított. A csapat gyengébb eredményei hatására azonban már tavaly is többször felmerült a lehetősége, amely idén tavasszal valósággá vált, miután a csapat az első hét mérkőzését veretlenül vívta meg az MLS új idényében. Almeyda az amerikai megbízatását megelőzően a River Plate és a Banfield csapatát irányította hazájában. Továbbá 2015 és 2018 között a mexikói Guadalajara kispadján vállalt szerepet, mellyel 2017-ben bajnoki címet, 2018-ban CONCACAF-BL-győzelmet ünnepelhetett, így hatalmas reményekkel érkezett annak idején az MLS-be. Edzőként most először vállal szerepet az öreg kontinensen, ahol annak idején emlékezetes játékoséveket töltött.

Az egykori kiváló középpályás aktív játékosként a River Plate csapatában nevelkedett, majd később visszatérve onnan is akasztotta szögre a stoplist. Az egykori 40-szeres argentin válogatott védekező középpályás európai szerepvállalása során többek közt a Sevilla, a Lazio, a Parma és az Inter együtteseiben fordult meg.

Kinevezésével immár két görög élcsapat kispadján foglalhat helyet argentin edző, hiszen Germán Burgos február óta az Arisz Szaloniki szakmai munkáját dirigálja. Az AEK a görög első osztály harmadik helyén egyetlen ponttal előzte meg "Mono" fiait, így a hazai pontvadászatban való küzdelem mellett mindkét tréner csapatának szoríthatunk majd az Európa-konferencialiga selejtezőiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4317836311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása