Futballtangó

Elhunyt az egykori kolumbiai csapatkapitány

2022. április 17. - _Adamo_

freddy-rincon-died-1.jpeg

Két nappal a súlyos autóbalesete után belehalt sérüléseibe a kolumbiai válogatott egykori kiválósága. Freddy Rincón 55 évet élt.

A hétfő hajnali órákban súlyos autóbalesetet szenvedett a kolumbiai válogatott egykori játékosa: Freddy Rincón személyautójával egy busznak ütközött Caliban éppen korábbi klubja, az América stadionjának közelében. Több műtéten is átesett, az intenzív osztályon ápolták, de nem tudtak segíteni rajta, a szerdai napon elhunyt.

Magyar idő szerint csütörtökre virradóra Laureano Quintero, az Imbanaco Clinic egészségügyi igazgatója erősítette meg, hogy nem tudták megmenteni a volt futballista életét:

“Csapataink minden igyekezete ellenére Freddy Eusebio Rincon Valencia elhunyt.”

Az 55 éves Rincón annak idején hazájában az Atlético Buenaventura és az Independiente Santa Fé játékosa volt, legemlékezetesebb időszakát az América de Cali alkalmazásában töltötte, mellyel 1990-ben és 1992-ben egyaránt bajnokságot ünnepelhetett. Később olyan patinás brazil csapatoknál fordult meg, mint a Palmeiras, a Santos, a Cruzeiro és a Corinthians – utóbbival két brazil bajnoki cím mellett 2000-ben klubvilágbajnok lett. Rincón európai légióskarrierje során az 1990-es években a Napoliban és a Real Madridban is megfordult.

A nagyszerű középpályás 1990 és 2001 között 84 alkalommal lépett pályára a kolumbiai válogatottban, ezalatt 17 gólt szerzett a Los Cafeteros színeiben. Olyan korszakos zsenikkel játszhatott együtt a nemzeti együttesben, mint Carlos Valderrama vagy René Higuita.

Rincón a karrierje során három világbajnokságon szerepelt. Az 1990-es olaszországi vb-n továbbjutást érő gólt szerzett a Németország elleni csoportmeccsen. Az 1994-es vb-selejtezők során öt góljával csapata legeredményesebb játékosa volt. Mindemellett betalált az 1993-as és az 1995-ös Copa Américán is.

Korábbi csapata stadionjában, a cali Estadio Pascual Guerreróban a szombati napon tartották meg a ravatalát. Rincóntól korábbi edzői közül Jorge Luis Pinto, Francisco Maturana, Alexis Mendoza, Leonel Álvarez vagy Juan Carlos Osorio személyesen búcsúzott. Az eseményen olyan korábbi játékostársak is tiszteletüket tették többek közt, mint Óscar Córdoba, Farid Mondragón, Víctor Aristizábal, Harold Lozano, René Higuita, Miguel Guerrero, Faustino Asprilla vagy Edison Mafla.

Nyugodjon békében!

rinconravatal.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6417809757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása