Futballtangó

Futballtangóra fel!

2017. július 30. - Pietro87

kep_poszt_futballtango.pngÜdvözöllek kedves látogató a Futballtangón! Mint ahogy észreveszed, egy friss és még néptelen oldalon találod magad, mely reményeim szerint hamarosan lelkes olvasókkal és azok hozzászólásaival gyarapszik majd. Annyi azonban biztos, hogyha dél-amerikai, elsősorban argentin fociról szeretnél olvasni, jó helyen jársz. Lesz itt szó futballhírek mellett, a hazai pontvadászatok követéséről, Európában és a világ más pontjain légióskodó argentinokról, fellapozzuk a históriás könyvek megsárgult lapjait és természetesen beszámolunk a jelen fontos eseményeiről.

Miért a Futballtangó név? Először is mellőzni szerettem volna a kacifántos spanyol futballkifejezéseket, másodszor pedig ez pattant ki először a fejemből, s mint sok más esetben az életben, az elsőnél tettem le a voksomat. Ha pedig belegondolok abba, hogy Dél-Amerikának mit jelent a tánc, Argentínának pedig ezen belül a tangó, talán nem is rossz a választás. Tangó és futball: ez az ami kell a népnek a gaúchók hazájában.

Miért pont Argentína?  Már önmagában Dél-Amerika varázslatos, máskor ijesztő, az összhatást pedig vonja le mindenki saját maga. Argentína pedig egy picit ezen is túltesz. Kulturálisan, társadalmilag, az ottani élet szerint és a futballhoz való viszonyulásban jobban nem is különbözhetne Európától; ezért is lehet vonzó olyanok számára, mint jómagam: mint futballszerető én sem tudtam ellenállni ennek a világnak. S miközben szeretnék hírt adni minden olyan eseményről, mely argentin focihoz és futballistához kapcsolódik, együtt járom majd be veletek az argentin "futballerdők" mesés rengetegét.

Röviden egyelőre ennyit. Ahogy látjátok ezen a felületen adott a blog, melyhez tartozik egy facebook oldal is. Természetesen a későbbiekben fog majd kialakulni, hogy milyen gyakorisággal születnek itt bejegyzések. Annyi szent, hogy jóval több mint 20 csapatot nem lesz könnyű követni hétről-hétre; de majd kiforrja ez magát. Végül pedig mi mást is mondhatnék, minthogy tartsatok velem, nem fogjátok megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9212701571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása