Futballtangó

A Barcelona és a Real Madrid is meg akarja szerezni a 17 éves argentin teheséget

2023. április 23. - _Adamo_

prestianni.JPG

Az argentin bajnokság 2023-as Liga Profesional sorozatában egyre nagyobb erőkkel bontogatja szárnyait a Vélez Sarsfield ifjú üdvöskéje, Gianluca Prestianni, aki iránt már nemzetközi érdeklődés is mutatkozik.

A Vélez Sarsfield 17 éves mindkét szélen bevethető támadója hatalmas tehetség hírében áll, Gianluca Prestianni a tavalyi bemutatkozása után idén a gólokat is elkezdte szerezni klubcsapatában.

A ciudadelai születésű tehetség 2022-ben öt bajnokin és egy Libertadores-kupa-mérkőzésen jutott epizódszerephez. Utóbbi pályára lépésével a Vélez történetének valaha volt legfiatalabb játékosa lett a nemzetközi sorozatban, hiszen  csupán 16 éves három hónapos és 22 napos volt, amikor tavaly májusban beállt az Estudiantes La Plata ellen.

Az aktuálisan futó idényben egyre több lehetőséghez jutott, és a bajnokságbeli kilenc pályára lépés alatt már kétszer eredményes volt. Prestianni eleinte rendre csereként jutott szóhoz, de az újonnan kinevezett Ricardo Gareca a legutóbbi négy találkozón már kezdőként számított rá, mindkét két gólját már az új edző kezei alatt szerezte.

Prestianni a profik közt első alkalommal a Central Córdoba elleni, 4-0-s siker alkalmával volt eredményes, majd a Colón ellen ugyancsak az ő nevéhez fűződött csapata szépítő találata a 2-1-re elvesztett bajnokin.

Olasz kettős állampolgár, így egyrészt a 18. születésnapja után gond nélkül igazolhat Európába, másfelől pedig a mostanában az argentinok honosítására egyre nagyobb hangsúlyt fektető olaszok sem titkolják, hogy lecsapnának rá a válogatottba. Prestianni állandó szereplője volt az argentin U17-es nemzeti csapatnak, 2022-ben öt meccsen két gólt szerzett, és egyelőre elkötelezett szülőhazája iránt. Ahhoz, hogy az olaszok érdeklődése ellehetetlenüljön, tétmérkőzésen pályára kell lépnie a felnőtt argentin válogatottban.

Sokan az új Lionel Messit látják benne, amit nyilván érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanakkor nem árt oda figyelni rá, mert már nagyon fiatalon nagyszerű dolgokra képes és tényleg nagy jövő állhat előtte. A hírek szerint többek közt a Real Madrid, a Barcelona, az AC Milan és a Chelsea is felfigyelt már a tehetségére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr918108544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása