Futballtangó

Sampaoli ismét Brazíliában lett edző

2023. április 17. - _Adamo_

sampaoliflamengo.JPG

Azok után, hogy a Sevilla márciusban menesztette, Jorge Sampaoli néhány héttel később újra munkába állt és a Libertadores-kupa-címvédő Flamengo vezetőedzője lett.

Az elmúlt három éven belül már a hatodik edzőjét leváltó brazil Flamengo az argentin Jorge Samapolit nevezte ki új edzőjének.

A 63 éves argentin tréner az 1996 óta tartó edzői pályafutása jelentős részében a Dél-amerikai kontinensen tevékenykedett. Sampaoli tavaly nyáron távozott az Olympique Marseille-től, amely a Sevilla után csak a második európai klubja volt. Az andalúziai együttest először a 2016-2017-es szezonban vezette, amikor a bajnokságban a negyedik helyen végeztek, majd legutóbb októbertől márciusig 31 meccsen dirigált menesztéséig.

Sampaoli 2012-től 2016-ig a chilei válogatott szövetségi kapitánya volt, 2015-ben vele nyerték meg a hazai rendezésű Copa Américát, majd 2017 és 2018 között az argentin válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett, nevéhez fűződött a 2018-as vb-nyolcaddöntős szereplés.

A tréner korábban dolgozott már Brazíliában is, a Santos és az Atlético Mineiro edzője volt.

"Bízom benne, hogy meg fogok tudni felelni a szurkolói elvárásoknak. Rendkívül lelkes vagyok a feladat iránt. Tisztában vagyok vele, hogy mekkora klubhoz érkeztem és hogy mit jelent ezért a csapatért dolgozni. Remélem, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni" - jegyezte meg Sampaoli a székfoglalójában.

A Flamengo tavaly novemberben még Dorival Júnior irányításával megnyerte a Libertadores-kupát, azonban a rutinos tréner a 2022-es naptári esztendő végeztével távozott. A helyét a portugál Vitor Pereira vette át, akinek irányításával a gárda idejekorán búcsúzott a klubvilágbajnokságon, majd elvesztette a Recopa Sudamericanát, a riói állami bajnokságban pedig az alapszakaszt és a rájátszást sem tudta megnyerni, továbbá hatalmas meglepetésre vereséggel rajtolt a Libertadores-kupa új kiírásában.

A Flamengo az országos bajnokságban és a nemzetközi kupában is a végső győzelemért harcolhat, Sampaoli iránt tehát komoly elvárások lesznek. A rióiak a Libertadores-kupa új idényében a Racing Club személyében egy argentin csapattal is egy csoportban szerepelnek.

Az új edző vasárnap egy 3-0-s győzelemmel mutatkozott be új csapata kispadján a Coritiba ellen a bajnokságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9918103920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása