Futballtangó

Újabb mérkőzést nyert az argentin válogatott

2022. szeptember 24. - _Adamo_

arghon.jpg

A világbajnokságra készülő argentin válogatott magabiztos győzelmet aratott Honduras felett legutóbbi barátságos mérkőzésén az Egyesült Államokban.

A Miamiban edzőtáborozó argentin válogatott 3-0-s győzelmet aratott az első szeptemberi felkészülési mérkőzésén Honduras ellen a Hard Rock Stadiumben.

Lionel Scaloni ezúttal némileg tartalékos, kísérleti jellegű összeállítást küldött pályára. A kezdőcsapat: Rulli - Molina, Pezzella, Li. Martínez, Tagliafico - de Paul, Paredes, Lo Celso - Messi, La. Martínez, A. Gómez. A "gauchók" az első pillanattól kezdve markáns fölényben játszottak, de nem volt egyszerű feltörni az ellenfél zárt védekezését. Az első negyedóra végén viszont sikerült, miután hosszas adogatást követően Messi kiugratásából "Papu" Gómez indult meg balról a kapu felé, bejátszását pedig a menetrend szerint érkező Lautaro Martínez lőtte a hálóba az ötösről. A továbbiakban is jelentős volt az argentinok mezőnyfölénye, de kevés érdemi lehetőséget tudtak kialakítani. Az első félidő hajrájában egy újabb gyors ritmusváltást követően sikerült helyzetbe kerülni, Lo Celsót azonban Santos rántotta le a tizenhatoson belül. Az így megítélt büntetőt Lionel Messi gurította magabiztosan a bal alsó sarokba. A szünetben 2-0 volt az állás.

A félidőben Lautarót J. Álvarez váltotta, a játék képe pedig egyáltalán nem változott. Továbbra is domináltak az argentinok, több kisebb helyzetet sikerült kialakítani. Scaloni pedig a két újoncnak is lehetőséget adott: az 54. percben Thiago Almada, a 64. percben Enzo Fernámndez jelentkezett játékra. A második játékrész derekánál éppen Fernández zavarta meg az ellenfelet a saját térfelén, melyből Lionel Messi léphetett ki, és habozás nélkül emelt a tizenhatoson kívülről a kimozduló kapus felett a hálóba. Menet közben N. Pérez, A. Correa és A. Mac Allister is pályára lépett. Tíz perccel a vége előtt Fernández maga is eredményes lehetett volna, éles távoli lövése azonban a kapufát találta el. A hajrában több esély adódott az újabb találat(ok) megszerzésére, A. Correa lefordulásból megeresztett kísérleténél azonban a hondurasi kapus bravúrral hárított, majd Messi akrobatikus mozdulattal megeresztett kapáslövése fölé ment, de így is imponáló győzelmet aratott az Albiceleste.

Az argentin válogatott sorozatban a 34. mérkőzését vívta meg veretlenül. A jövő héten magyar idő szerint szerdára virradóra Jamaica ellen következik az utolsó felkészülési mérkőzés New Jersey-ben.

Argentína - Honduras 3-0 (2-0)
Gólszerzők: La Martínez (16.), Messi (45+2., 69. - az elsőt büntetőből), ill. -

 

Lionel Scaloni szövetségi kapitány a találkozó után globálisan vizsgálta az argentin válogatott helyzetét:

"Az a legfontosabb számunkra, hogy a játékosok és a szurkolók egyaránt élvezzék a játékunkat. A labdarúgás egy sport, melyben nem mindig a legjobb nyer. Egy világbajnokságon bármi megtörténhet. Az a legfontosabb, hogy tisztában legyünk vele, hogyan fogunk játszani, bármi is történjék. Az emberek szeretik a válogatottat, élvezik a meccseket, és az a legfontosabb, hogy ezt továbbra is fenntartsuk minden helyzetben. Azt akartuk, hogy az argentin válogatott mindenkié legyen. Ugyanolyan lelkesedéssel és alázattal küzdenek a játékosok minden egyes találkozón. Minden mérkőzés egy új lehetőség a szórakoztatásra. Tisztában vagyunk vele, hogy ez mekkora felelősség és mivel jár. Tudjuk, hogy nem lehet minden meccsen nyerni, de igyekszünk minden egyes találkozón mindent beleadni. Hiszem, hogy az összes játékosom fontosnak érzi magát, hiszen minden egyes pályára lépő labdarúgón vagy kerettagon múlhat egy-egy győzelem. Folytatjuk tovább az útunkat, holnap felkelünk és újabb edzés vár ránk, amíg nem értük el a céljainkat."

"Az a fontos, hogy Messi jól érezze magát a válogatottban, és élvezze a játékot. Mert ha élvezi a játékot, akkor abból mindenki csak profitálhat. Jó látni őt ilyen boldognak és felszabadultnak. Remélem ez így marad a továbbiakban is. Egyértelmű, hogy több, mint egy játékos, megvan a helye a csapatban, és a többiek imádnak vele együtt játszani" - tette hozzá a szakember a csapat duplázó klasszisáról, Lionel Messiről.

messihon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5017938574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása