Futballtangó

Újabb győzelmet aratott az argentin válogatott

2022. február 02. - _Adamo_

lautaroarg.jpg

Chile legyőzése után a már biztos vb-résztvevő argentin válogatott magyar idő szerint keddről szerdára virradóra 1-0-s sikert aratott Kolumbia felett, ezzel tovább folytatta veretlenségi sorozatát.

A visszatérő Lionel Scaloni együttese számtalan alapemberét nélkülözte különféle okokból kifolyólag, így a csapat meglehetősen felforgatott összeállításban lépett pályára Córdobában. Ennek ellenére joggal bízhattunk abban, hogy a korábban kevesebb lehetőséget kapó kiegészítő emberek bizonyítani akarják majd rátermettségüket. Az argentinok kezdőcsapata: Emiliano Martínez - Montiel, Pezzella, Lisandro Martínez, Acuna - Lo Celso, G. Rodríguez, A. Gómez - Di María, Lautaro Martínez, Ocampos. Továbbá csereként Meza, N. González, Dybala, Martínez Quarta és Buendía jutott szóhoz.

Az Albiceleste a számára tét nélküli mérkőzésen is felszabadultan tudott játszani, és az első félidőben végig fölényben futballozott. Az alkalmi csapatkapitány Di María vezérletével az argentinok többet támadtak, időről időre lehetőségeket dolgoztak ki az Ospinát helyettesítő Vargas ketrece előtt. Az első félóra végén Acuna bal oldali beadását Lautaro Martínez a tizenegyespont magasságából lőtte a kapuba. Kisvártatva Di María szabadrúgását Vargas kapus bravúrral tolta fölé. Az első félidő hajrájában Kolumbia előtt komoly egyenlítési lehetőség adódott, E. Martínez azonban bravúrral védte Borja ziccerét, majd az ismét lövést követően Pezzella tisztázott a gólvonalról. Noha a kolumbiaiaknak volt sürgősebb, a szünet után is a "gauchók" akarata érvényesült, akik ellentámadásokra építve is veszélyesebbnek bizonyultak. Papu Gómez helyzeténél Vargas védett, a később a csapatkapitányi karszalagot is átvevő Lo Celso pedig ígéretes helyzetben fölé bombázott. A kolumbiaiak igyekezete jobbára az erőlködésben merült ki, Rueda mester tanítványai előtt kevés egyenlítési lehetőség adódott, így a hetedik helyen egyre messzebb sodródnak a világbajnokságtól.

A több mint két és fél éve veretlen Argentína válogatottja egymást követő 29. mérkőzésén sem talált legyőzőre.

"Nem foglalkozunk ezzel a sorozattal, a lényeg a csapat működése és folyamatos fejlődése. Már a meccs előtt eufóriában voltunk, hogy ilyen közegben léphettünk pályára, még az eredménynél is sokkal fontosabb, hogy az emberek azonosulni tudjanak a csapat játékával. Ezért dolgozunk és reméljük, hogy ez mindig így lesz. Több fontos hiányzónk volt, nem mindenki játszott a saját posztján, rögtönöznünk kellett, de úgy gondolom, hogy a beugrók kiválóan teljesítettek és átérezték, hogy mit jelent a válogatottban hazai közönség előtt pályára lépni. Hiába jutottunk ki már korábban a világbajnokságra, nem tehetjük meg a lazítást, minden egyes mérkőzést komolyan veszünk, mert hosszú út áll még előttünk a céljaink eléréséhez. Úgy érzem, hogy a játékosok kellő elkötelezettséget mutatnak, hogy ott legyen a vb-keretben. Ahogy már korábban is mondtam, senkinek nincsen bérelt helye a csapatban"

- említette az argentin válogatott szövetségi kapitánya.

 

További eredmények:

 
Brazília - Paraguay 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Raphinha (28.), Coutinho (62.), Antony (86.),  Rodrygo (88.), ill. -

Peru - Ecuador 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Flores (69.), ill. Estrada (2.)

Uruguay - Venezuela 4-1 (3-0)
Gólszerzők: Bentancur (1.), De Arrascaeta (23.), Cavani (45+1.), L. Suárez (53. - büntetőből), ill. J. Martínez (65.)

Bolívia - Chile 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Enoumba (37.), M. Moreno (88.), ill. A. Sánchez (14., 86.), Nunez Espinoza (77.)

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális állása:

 
1. Brazília 39 pont (15 meccs, 32-5)
2. Argentína 35 pont (15 meccs, 23-7)
3. Ecuador 25 pont (16 meccs, 25-15)
4. Uruguay 22 pont (16 meccs, 19-22)
5. Peru 21 pont (16 meccs, 17-21)
6. Chile 19 pont (16 meccs, 19-20)
7. Kolumbia 17 pont (16 meccs, 16-19)
8. Bolívia 15 pont (16 meccs, 23-35)
9. Paraguay 13 pont (16 meccs, 9-23)
10. Venezuela 10 pont (16 meccs, 14-30)

A selejtezősorozat utolsó két fordulójának mérkőzéseire március végén kerülhet sor. Brazília és Argentína már kijutott a világbajnokságra, Ecuador a kvalifikáció küszöbén áll. A negyedik automatikus helyet pillanatnyilag Uruguay foglalja el, Peru jelen állás szerint pótselejtezőt vívna (a következő körben egymás ellen játszanak). Chile a legutóbbi győzelmével életben maradt, Kolumbia a kiesés szélére sodródott. Bolíviának legfeljebb matematikai esélye maradt, Paraguay a mostani fiaskóval erről is lemondott, Venezuela pedig már korábban kiszállt az érdemi küzdelmekből.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2417070778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása