Futballtangó

Visszatért a Boca Juniors egykori gólgyárosa

2022. január 22. - _Adamo_

benedetto1.jpeg
Az átalakulóban lévő Boca Juniors csapata a várakozásoknak megfelelően visszaszerezte a felejthetően sikerült európai légiós kaland után korábbi csatárát, Dario Benedettót.

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) legutóbbi kiírásában csak a negyedik helyen végző Boca Juniors együttese egy, a közeget jól ismerős rutinos harcos leigazolását jelentette be, miután visszavásárolta Dario Benedetto játékjogát az Olympique Marseille együttesétől. A Transfermarkt forrásai szerint az "arany-kékek" most 3 millió eurót fizettek a két és fél éve még 14 millió euró ellenében értékesített labdarúgóért.

A 31 éves argentin támadó karrierje meghatározó időszakában 2016 és 2019 között a Xeneize gárdájában 67 mérkőzés alatt 43 gólt szerzett, miközben az évek során rendkívül fontos alapembere, és számtalan fontos meccsen szerzett találattal a La Bombonera közönségének nagy kedvence lett. 2019-es nyári távozását a Boca fanatikusai gyakorlatilag idáig siratták, csupa szív, tettre kész játéka egészen mostanáig hiánycikk volt a csapat támadósorában.

"Pipa" első szezonja még a 11 bajnoki találata révén vállalhatóan sikerült az OM-nél, ám a 2020-2021-es idény során elvesztette kezdőhelyét és epizódszereplőként csupán ötször volt eredményes az elmúlt bajnoki kiírásban. Összességében 70 mérkőzésen 17-szer talált be a dél-francia klub színeiben, a mostani évadra végül a spanyol élvonalbeli Elchéhez adták kölcsön, ahol 14 bajnoki alatt kétszer tudott eredményes lenni. 

Az ötszörös argentin válogatott játékos karrierje korábbi szakaszában hazájában az Arsenal Sarandi, a Defensa y Justicia és a Gimnasia La Plata csapatait erősítette, valamint a Bocához való átigazolása előtt Mexikóban profiskodott a Tijuana és a Club América színeiben.

Az utóbbi időben leginkább az identitását kereső Boca csapata számára Benedetto visszaszerzésénél nagyobb erősítést nem hajthatott végre a januári átigazolási időszakban. Egy példát mutató, fanatikus "őrült", akire Carlos Tévez távozása miatt egy falat kenyér módjára volt szüksége Sebastián Battaglia fiatalos, átalakulóban lévő csapatának, melyet számtalan tehetséges játékos erősít.

Az elhivatott szurkolók bizonyára nagyon sokat várnak ettől az igazolástól. Tény hogy "Pipa" annak idején nélkülözhetetlen gólvágója volt a 2016-2017-es és a 2017-2018-as bajnok egyesületnek, és a régi, jól megszokott környezetben bizonyára még mindig képes lehet meg-megcsillogtatni tudását, de első sorban inkább a többiek, főként a fiatalokra gyakorolt lehetséges pozitív hatása miatt gondolnám őt nagy fogásnak.

Benedetto egy kiváló küzdő, aki ha élvezi a játékot, akkor nem ismer elveszett labdát, lehetetlen helyzetet, küzdőszelleme pedig követendő példa lehet a csapattársak számára és akár vezetőszerepet tölthet be vitathatatlan rutinja és biztosra vehető fanatizmusa révén. A bődületes bombagólok és a felszabadult bombagólok mesterénél jobban nem sokan érezték át, hogy mit jelent a Boca katlanjában játszani, s a legjobb formájában nem egyszer képes volt már szó szerint szárnyalni a La Bombonerában.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9216820744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása